Green Solution House skaber allerede arbejdspladser på Bornholm

 
STEENBERGs tegnestue har allerede nu ansat to medarbejdere specielt til Green Solution House. Her ud over arbejder nogle af tegnestuens andre medarbejdere også på opgaven.

Det var en stor udfordring, da STEENBERGs tegnestue fik tilbudt opgaven som totalrådgiver på Green Solution House. Blandt andet skule følgende faglige udfordringer finde et svar. Hurtigt.:

• Medarbejdernes viden om grønne løsninger og bæredygtighed og ikke mindst medarbejdernes evne til hurtigt at supplere denne viden.

• Krav til en række software-programmer, som vi ikke har eller som skal opdateres.

• Hurtig opkvalificering af medarbejdere i anvendelse af de nye programmer.

• Nye og kraftigere PC'ere

• Ny server, da nogle af de nye programmer er voldsomt pladskrævende.
 
- Men vi har på intet tidspunkt været i tvivl om, hvorvidt vi skulle påtage os denne store spændende opgave - men vi var også klar over, at det ville stille store krav/udfordringer til os, forklarer Hans-Aage Steenberg.


- Vi er indstillet på at lægge alle kræfter i. Det bliver givetvis hårdt, men til gengæld er der slet ingen tvivl om, at vi gennem deltagelse i projektet får adgang til den allernyeste viden indenfor bæredygtigt byggeri, og at Green Solution House giver os en uvurderlig reference.

- Vi kan allerede nu bruge Green Solution House som reference i forbindelse med at blive prækvalificeret til nye opgaver. Herudover får vi et teknologisk løft, så vi kommer på forkant i forhold til kollegaer/konkurenter, fortæller Hans-Aage Steenberg og fortsætter:

- Eksponeringen af Green Solution House bringer vores firma vidt omkring og gør os interessante som samarbejdspartnere i andre projekter med fokus på bæredygtighed og grønne løsninger. Hvad Folkemødet er for Allinge er Green Solution House for STEENBERGs tegnestue. Begge dele sætter Bornholm på det store landkort.

For at løse opgaven har STEENBERGs tegnestue lånt en erfaren arkitekt - Johanna Rossbach fra et større arkitektfirma i København - foreløbigt for resten af 2013. Johanna har erfaring med grønt byggeri og har erfaring som projektleder på større projekter. Desuden er Johanna engageret i DGNB er certificeringsordning for bæredygtigt byggeri.
 
Estisk bygningskonstruktør
En ung bygningskonstruktør og superbruger af Revit, der er den nyeste gren på stammen af projekteringsværktøjer, skulle kun bruge to dage til at beslutte sig for at flytte til Bornholm, da han fik tilbuddet om at være med i projektet Green Solution House.

Anders Zurakovski Petersen kom til Bornholm med sin kun 14 måneder gamle søn. Anderses kone og drengens mor kom tre uger efter, da hun først skulle have sin eksamen som arkitekt i Estland overstået.
 
Resultatet er, at en beslutsom og veluddannet lille familie er flyttet til Bornholm.

Samarbejdspartnere
Projektet har COWI som bygherrerådgiver og GXN som specialrådgiver. STEENBERGs tegnestue har Rambøll som underrådgiver til løsning af projektets ingeniørarbejder. Det stiller naturligvis store krav til kommunikation, til gengæld kommer vi i kontakt med en række særdeles spændende teknikere - kontakter som vi vil have mulighed for at trække på og erfaringsudveksle med i fremtiden.
 
COWI har 6200 medarbejdere, heraf ca. 2900 med base i Danmark. COWI beskæftiger bl.a. ingeniører, biologer, geologer, økonomer, landinspektører, antropologer, sociologer og arkitekter
 
Rambøll har 10.000 rådgivende ingeniører, designere og management konsulenter.


Link til Green Solution House

Link til STEENBERGS tegnestue

Link til GXN

Link til COWI

Link til Rambøll

 

 

af , / 27.06.2013