Tjen kolde kontanter på varmeregningen

 
DiBa på Bornholm tilbyder nu et energilån, der er skræddersyet til de næsten 65 procent af øens huse, der har et stort energirenoveringspotentiale. Lån op til 200.000 kroner uden sikkerhed i fast ejendom

Det nye energilån giver husejerne mulighed for både at spare på energiforbruget og samtidig få et bedre indeklima. For øens bygge- og anlægsvirksomheder er der udsigt til flere ordrer og øget omsætning.


"Som bank rådgiver vi vores kunder i forhold til den bedste boligfinansiering. Men energiforbruget udgør en stadigt stigende udgift for langt de fleste. En udgift, der med omtanke og investeringer kan reduceres væsentligt".

Sådan motiverer privatkundechef Nikolaj Nexø Grønnegaard det nye initiativ, som - indtil videre - kun tilbydes til bornholmske kunder.

Grundlaget for lånet bliver en uvildig energirapport, som DiBa blandt andet samarbejder med Grønt Byggeri på Bornholm og Energitjenesten Bornholm om.

I Sønderborg har man - ligesom på Bornholm - arbejdet intensivt med at reducere husejernes udgifter til strøm og varme. Project Zero har sammen med et tilsvarende energilån fra en lokal bank medvirket til, at der er gennemført mere end 500 energirenoveringer i Sønderborg og omegn. Det har medført en øget omsætning i bygge- og anlægssektoren på 78 millioner kroner.

af Michael Berg Larsen / 11.04.2013