Grøn teknologi

 
Bornholm forvandler forhindringer til muligheder

Bornholm er et af de bedste steder i verden at afprøve nye teknologier inden for vedvarende energi. Derfor oplever øen i disse år en voldsom interesse fra universiteter, danske virksomheder og multinationale giganter som Siemens og IBM, der ønsker at bruge Bornholm som test-ø.

Én strømledning. Muligheden for at forvandle Bornholm til et lukket og 100 procnet målbart el-system gør øen ideel til test af ny teknologier. Der er kun et strømkabel ind og ud af øen.

Bornholm er en ø. Øen er med sin isolerede placering og gode skalérbarhed det perfekte sted for innovation. Bornholm udgør cikra 1 procent af den danske befolkning - og står for 1 procent af landets samlede energiforbrug.

Den nuværende energiproduktion. Den bornholmske elproduktion består af store mængder vedvarende energi. Det skaber unikke forudsætning for at teste morgendagens el-systemer. Energiproduktionen på Bornholm består af 64 procent vind, 1 procent sol, 10 procent biomasse, 7 procent olie og 18 procent kul.

Befolkningens størrelse. Der bor 41.000 mennesker på Bornholm. Det gør det muligt at teste nye teknologier i real-life skala.

 

af / 1.05.2013