Bliv en bæredygtig virksomhed

 
Fremtiden tilhører dem, der opfinder den. Med visionerne fra Bright Green Island i ryggen går bornholmske virksomheder foran og viser, hvordan en bæredygtig tilgang til at drive virksomhed kan komme både øen og bundlinjen til gode.

Siden Bright Green Island-strategien så dagens lys tilbage i 2007, har bornholmske virksomheder vist igen og igen, hvordan innovation, grønne teknologier, bæredygtighed og kreative ideer kan være med til at skabe opmærksomhed globalt, salg nationalt - og ikke mindst produktion, arbejdspladser og forankring lokalt.

 

# Hos Permagrønt ved Melstedgård på østkysten dyrker et tilflytterpar økologiske grøntsager med fokus på lav-energikrævende produktionsformer.

 

# Hos Viktor Vask fokuserer man både på et begrænset energiforbrug og bæredygtige processer for at skåne miljøet mest muligt for kemikalier og forbrugsstoffer, når de store mængder arbejdstøj, linned og andre tekstiler vaskes.

 

# Hos JL Energy i Nexø leverer man viden og materialer til bæredygtige energiløsninger som alt fra solceller og lysoptimering, til mindre vindmøller og varmepumper.

 

# På Hallegaard slagteri producerer man i dén grad lokalt, idet spegepølsen bliver solgt der, hvor grisen er vokset op, fodret og slagtet. For det er både godt for smagen og CO2-regnskabet - og dyrevelfærden.

 

Trænger din virksomhed også til et skud bæredygtighed?
Driver du virksomhed her på Bornholm - og er du nysgerrig på, hvordan du med mindre og større tiltag kan gøre din virksomhedsdrift eller -produktion mere bæredygtig, så lad dig inspirere af de andre. Du finder dem til venstre i menuen.

 

Har du brug for gode råd?
Du er altid velkommen til at kontakte Bright Green Island-projektet på 5692 1316 eller projektleder Lena Schenk på mail lena.schenk@brk.dk.

 

Anden inspiration? Prøv at tale med:

Business Center Bornholm

Energitjenesten Bornholm 

Lokale Aktions Grupper/LAG 

 

Følg med her på siden, hvor vi løbende opdaterer og præsenterer gode fortællinger, vigtig viden mm.

 
Vær vores ven

Vær med, mød og tal med os og andre om Bright Green Island på Facebook.

 
 
Bæredygtig ø

Bornholm skal også være bæredygtig, når vi forbruger el, varme og transport.

 
 
Vær med

Der er mange fordele ved at gøre din hverdag mere bæredygtig.